dimarts, 21 de gener del 2014

Tasca 5: Síntesi

En aquesta darrera tasca, es tracta d'elaborar una síntesi dels diferents temes que s'han tractat en la resta de tasques.

La síntesi ha d'incloure un breu resum dels continguts i fonamentalment una valoració o opinió personal que inclogui les diferències entre el model de vida de la prehistòria i el model de vida de la societat actual. Ha de tenir una extensió aproximada d'unes 150 paraules.


Tasca 4: Innovacions i eines prehistòriques

Al final d'aquesta tasca sabràs quines innovacions, descobriments, tècniques i eines van permetre l'evolució dels homínids. Per tal de respondre a les qüestions, recorda que disposes d'alguns recursos al final d'aquesta tasca i que amés pot cercar per Internet més informació sobre el tema.

- Quins avantatges va suposar aprendre a encendre i controlar el foc? Quan es produir?
- Utilitzaven les mateixes eines al Paleolític que durant el Neolític? Quines feien servir en cada un d'ells?
- Què és la Revolució Agrícola i en que va consistir? Perquè va resultar tant important?

Recursos:
Òndia com crema: explica la importància del foc d'una forma dinàmica i il·lustrada.
- La tecnología en la Prehistoria: recull les eines i innovacions de la prehistòria ordenats per data aproximada.
- Tecnología prehistórica: recopilació dels invents i les tècniques prehistòriques destacant-ne la seva importància.

Tasca 3: L'alimentació

En aquesta segona tasca aprendràs la base econòmica i l'alimentació dels primers pobladors de la Terra. Aquesta tasca consisteix en esbrinar com aconseguien els recursos per alimentar-se i si hi havia diferència entre el Neolític i el Paleolític. Mitjançant la informació que trobaràs en els recursos detallats a continuació respon a les següents preguntes:

- Quina era la base econòmica? Quines diferències hi havia entre el Paleolític i el Neolític?
- Quina era l'alimentació durant el Paleolític? Com l'aconseguien?
- Què menjaven durant el Neolític? D'on l'aconseguien?

Recursos
L'alimentació al Paleolític: explica les formes bàsiques de d'alimentació.
La alimentación en la Prehistoria: detalla les diferents fonts d'alimentació de la prehistòria.
- La economía en la prehistoria: presentació centrada en les bases econòmiques de cada període prehistòric.



Tasca 2: El procés d'hominització

L'objectiu d'aquesta tasca es conèixer el procés d'hominització que que va convertir el primats en el primers éssers humans. A través dels recursos que trobaràs a continuació, respon amb les teves paraules aquestes qüestions:

- Quina ha estat l'evolució dels homínids?
- Quins homínids hi ha hagut i quines diferències presentaven?
- Quins van ser els canvis i les transformacions del procés d'hominització?

Recursos a la xarxa:
- Procés d'hominització: fites bàsiques: analitza de forma detallada els canvis experimentats durant el procés d'hominització .
- Els primers éssers humans, el procés d'hominització: arxiu PDF que explica l'hominització de manera tècnica i especialitzada.



dimarts, 7 de gener del 2014

Tasca 1: Etapes de la prehistòria

En aquesta primera tasca, coneixeràs les diferents etapes de la prehistòria. Per superar-la hauràs de realitzar una línia del temps i contestar unes preguntes sobre el tema.

En primer lloc, doncs, cal que elaboris una la línia del temps en les quals hi apareguin les principals etapes i edats de la prehistòria. Per tal d'ajudar-te a crear-la, pots utilitza una eina com Time Rime o similars que trobaràs Internet.

I en segon lloc contesta les següents preguntes:
- En quins períodes es divideix la prehistòria?
- Què vol dir Paleolític i Neolític? Per què s'anomenen així?
- Quin és el període anomenat l'Edat del Metalls?

Un cop finalitzada la línia del temps, recorda que l'has d'enviar per correu electrònic. Tingues en compte que per resoldre aquesta tasca has de consultar els recursos de sota o que trobaràs Internet com ara aquest enllaç i el següent esquema.

Recursos:
Etapes de la prehistòria: enllaç que inclou les etapes de la prehistòria, però també informació sobre els orígens de l'ésser humà, el procés d'hominització, les tècniques emprades, entre d'altres.
TimeRime: eina per elaborar línies del temps. No és l'única eina que existeix, n'hi ha moltes més a la xarxa.



Introducció

No t'has preguntat mai com vivien els primers pobladors de la Terra? T'agradaria conèixer quines són les etapes de la Prehistòria, com vivien i quines tasques realitzaven els prehistòrics? A través d'aquest taller faràs un salt en el temps i et convertiràs caçador-recol·lector per uns temps! T'hi apuntes?

L'objectiu d'aquest taller és conèixer i aprendre les característiques de la Prehistòria mitjançant l'elaboració de diferents tasques en les quals cal respondre unes qüestions i preguntes sobre un tema utilitzant els recursos i la cerca a la xarxa Internet.

L'avaluació es realitza mitjançant una puntuació de les activitats realitzades i enviades per escrit al professor i de les aportacions i participació als diferents apartats de comentaris del present bloc. Les competències concretes a avaluar són: la capacitat per cercar informació, l'habilitat d'anàlisi i síntesi dels continguts i l'actitud i el capteniment en la presentació de les tasques.

Endavant!